Krémes hókocka recept
A Krémes hókocka hozzávalói:30 dkg liszt
1 dkg szalalkáli
3 ek.cukor
10 dkg margarin
kevés só
1 tojás
kevés tejföl
A krémhez:
5 dl tej, 20 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs.vaniliás cukor
4 ek.liszt
A Krémes hókocka elkészítési módja:
A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáztepsiben három vékony lapot sütünk belőle. A töltelékhez 1/4 liter tejet 10 dkg vaniliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, és egy éjjelen át így hagyjuk. Reggel levéve a szalvétát a tésztát dúsan meghintjük vaniliás porcukorral. Négyszögekre vágva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 25. 13:08
A krémes hókocka elkészítési módja és hozzávalói.