Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes hókocka recept

Krémes hókocka recept

A Krémes hókocka hozzávalói:
30 dkg liszt
1 dkg szalalkáli
3 ek.cukor
10 dkg margarin
kevés só
1 tojás
kevés tejföl

A krémhez:
5 dl tej, 20 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 cs.vaniliás cukor
4 ek.liszt


A Krémes hókocka elkészítési módja:
A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáztepsiben három vékony lapot sütünk belőle. A töltelékhez 1/4 liter tejet 10 dkg vaniliás cukorral felforralunk és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 liter tejet. Ha pépszerű, levesszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, és egy éjjelen át így hagyjuk. Reggel levéve a szalvétát a tésztát dúsan meghintjük vaniliás porcukorral. Négyszögekre vágva kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes hókocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook