Puncs- szelet recept
A Puncs- szelet hozzávalói:A töltelékhez:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
Szirup:
3 dl víz
4 evőkanál baracklekvár
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
rum vagy rumaroma
Sárga piskótához:
6 tojás
30 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1/2 sütőpor
25 dkg liszt
12 dkg puha vaj
A piskóta lapok lekenéséhez baracklekvár.
Rózsaszínű máz:
30 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj
pár csepp piros festék
A Puncs- szelet elkészítési módja:
Kisütöm a tölteléknek való piskótát, kockákra feldarabolom, majd ráöntöm a felfőzött szirupot. Félre teszem, állni hagyom, közben kisütöm a sárga piskótát. Ez utóbbi két lapba elvágom, az alsót megkenem baracklekvárral és egyenletesen ráterítem a barna tölteléket. A töltelék tetejére is húzok egy réteg lekvárt, s ráborítom a piskóta másik felét. Ezután elkészítem a rózsaszínű mázt, s egyenletesen rákenem a sütemény tetejére, majd hagyom megdermedni.
Forró vízben felmelegített késsel tetszőleges formára szeletelem.
Érdemes a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy "összeérjen".
Tepsi méret: 35x20 cm
Fotó megtekinthető a naplóm 507. bejegyzésében.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. ápr. 1. 11:12
A puncs- szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.