Cékla-alma-hagyma saláta recept
A Cékla-alma-hagyma saláta hozzávalói:1 db póréhagyma vagy vöröshagyma
1 db nagy cékla
2 db alma
cukor
só
köménymag
balzsamecet vagy háztartási ecet
olíva olaj
A Cékla-alma-hagyma saláta elkészítési módja:
Kevés olajon együtt párolom a megtisztított és felszeletelt hagymát és céklát. Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul a répa, úgy jó, ha kissé roppan. Ezután ízesítem a cukorral, sóval, köménymaggal, ecettel, tetszés szerint. A végén hozzáadom a kockákra vágott a almákat, az egészet összekeverem, hogy az utóbbiak is átvegyék a cékla szép piros színét.
Melegen - hidegen egyaránt finom saláta.
Fotó megtekinthető a naplóm 525. bejegyzésében.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. márc. 30. 15:24
A cékla-alma-hagyma saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.