Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Csicsóka pogácsa recept

Csicsóka pogácsa recept

A Csicsóka pogácsa hozzávalói:
0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem.
Tisztán 300 gr lett.
0,5 kg liszt
10 dkg margarin
4 dkg élesztőnek megfelelő porélesztő
1 db tojás
1 dl tej



A Csicsóka pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókból kelttésztát készítettem, hagytam duplájára kelni, majd formázás után sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat. Felvert sós tojással megkentem a tetejüket és lenmaggal, szezámmaggal szórtam meg. Ezután szép pirosra megsütöttem.

Fotó a naplóm 519-es bejegyzésében!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A csicsóka pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook