Csicsóka pogácsa recept
A Csicsóka pogácsa hozzávalói:0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem.
Tisztán 300 gr lett.
0,5 kg liszt
10 dkg margarin
4 dkg élesztőnek megfelelő porélesztő
1 db tojás
1 dl tej
só
A Csicsóka pogácsa elkészítési módja:
A hozzávalókból kelttésztát készítettem, hagytam duplájára kelni, majd formázás után sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a pogácsákat. Felvert sós tojással megkentem a tetejüket és lenmaggal, szezámmaggal szórtam meg. Ezután szép pirosra megsütöttem.
Fotó a naplóm 519-es bejegyzésében!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. márc. 29. 13:17
A csicsóka pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.