Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Csirkés póréhagymás tekercs recept

Csirkés póréhagymás tekercs recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csirkés póréhagymás tekercs hozzávalói:
20 falathoz)
1 evőkanál olívaolaj
1 szál sárgarépa
2 szál póréhagyma
50dkg darált csirkehús
2 lap mélyhűtött leveles tészta
1 tojás
1-2 kávéskanál mák
2 evőkanál aprított metélőhagyma


A Csirkés póréhagymás tekercs elkészítési módja:
A felkarikázott póréhagyma fehér részét forró olajban puhára pároljuk. Szedjük ki és gyúrjuk hozzá a darált húst, a lereszelt sárgarépát és az aprított snidlinget. Sózzuk, borsozzuk. A két tésztalapot hosszában elfelezzük. Osszuk el a lapokon a húsos keveréket (az egyik szélükön maradjon üresen egy 3 centis csík). Csavarjuk fel a töltött tésztákat hengeresre, az üres részt kenjük meg vízzel és nyomjuk a tészta másik felére. Vágjuk a tekercseket ötfelé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapokra, kenjük meg őket enyhén felvert tojással és hintsük meg mákkal.

200 fokon 30–35 percig süssük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A csirkés póréhagymás tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook