Csirkés póréhagymás tekercs recept
50 perc
A Csirkés póréhagymás tekercs hozzávalói:
20 falathoz)
1 evőkanál olívaolaj
1 szál sárgarépa
2 szál póréhagyma
50dkg darált csirkehús
2 lap mélyhűtött leveles tészta
1 tojás
1-2 kávéskanál mák
2 evőkanál aprított metélőhagyma
A Csirkés póréhagymás tekercs elkészítési módja:
A felkarikázott póréhagyma fehér részét forró olajban puhára pároljuk. Szedjük ki és gyúrjuk hozzá a darált húst, a lereszelt sárgarépát és az aprított snidlinget. Sózzuk, borsozzuk. A két tésztalapot hosszában elfelezzük. Osszuk el a lapokon a húsos keveréket (az egyik szélükön maradjon üresen egy 3 centis csík). Csavarjuk fel a töltött tésztákat hengeresre, az üres részt kenjük meg vízzel és nyomjuk a tészta másik felére. Vágjuk a tekercseket ötfelé. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapokra, kenjük meg őket enyhén felvert tojással és hintsük meg mákkal.
200 fokon 30–35 percig süssük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2011. márc. 20. 06:51
A csirkés póréhagymás tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.