Karácsonyi rumgolyó recept
A Karácsonyi rumgolyó hozzávalói:1 kg mazsola
1 kg csoki
10 dkg porcukor
50 dkg kókuszreszelék
3 dl rum
3 csomag vaníliás cukor
A Karácsonyi rumgolyó elkészítési módja:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni. Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt. Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírkába teszünk.
Vigyázat! Alkoholos, és nagyon finom!!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. nov. 18. 21:19
A karácsonyi rumgolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.