Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi rumgolyó recept

Karácsonyi rumgolyó recept

A Karácsonyi rumgolyó hozzávalói:
1 kg mazsola
1 kg csoki
10 dkg porcukor
50 dkg kókuszreszelék
3 dl rum
3 csomag vaníliás cukor


A Karácsonyi rumgolyó elkészítési módja:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, lepje el a rum. Én a rumba még teszek egy jamaikai rumaromát, hogy intenzívebb legyen az íze. Minél tovább áll a rumban, annál finomabb, be kell hogy szívja a rumot. Lehet már akár 1-2 hónappal korábban is beáztatni. Karácsony előtt 1 héttel felolvasztjuk az 1 kg csokit gőz fölött, majd hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot, a 25 dkg kókuszreszeléket, a 3 csomag vaníliás cukrot és a rumba áztatott mazsolát, rummal együtt. Összekeverjük, majd apró golyókat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatunk, és desszertes papírkába teszünk.

Vigyázat! Alkoholos, és nagyon finom!!


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi rumgolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook