Sonkasaláta balzsamecetes öntettel recept
30 perc
A Sonkasaláta balzsamecetes öntettel hozzávalói:
fél póréhagyma
4 zsenge sárgarépa
20 dkg főtt-füstölt sonka
2 zöldpaprika
25 dkg apró paradicsom
1 kis csokor friss kakukkfű
1 tasak balzsamecetes salátaöntetpor
1 dl víz
3 evőkanál olívaolaj
A Sonkasaláta balzsamecetes öntettel elkészítési módja:
A megmosott póréhagymát vágjuk vékony karikákra, a sárgarépát szeleteljük hosszú vékony hasábokra, a sonkát, a kimagozott paprikákat metéljük vékony csíkokra, a paradicsomot daraboljuk cikkekre, és végül minden előkészített zöldséget tegyünk egy salátástálba. Szórjuk meg az apróra vágott kakukkfűvel, majd a balzsamecetes öntetport keverjük el a vízzel, az olívaolajjal, és ha teljesen feloldódott, locsoljuk a salátára. Lazán forgassuk össze, majd azonnal, frissen tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. ápr. 16. 11:25
A sonkasaláta balzsamecetes öntettel elkészítési módja és hozzávalói.