Nutellás kuglóf recept


• 10 dkg Ráma
30 dkg liszt
13 dkg cukor
2 tojás
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
2 ek. Nutella
csipetnyi só
A Nutellás kuglóf elkészítési módja:
A puha margarint a tojással, a cukorral, és a sóval habosra keverem, majd felváltva hozzáadom a sütőporos lisztet és a tejet. Két részre osztom és az egyik felébe belekeverem a Nutellát és a kakaóport. A kuglófformát kivajazom, kilisztezem, és felváltva teszem bele a kétféle tésztát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. Ha már nagyon pirul a teteje, egy alufóliával letakarom. A sütés vége felé egy fogpiszkálóval ellenőrzöm, hogy elkészült-e. Ha már nem ragad rá a tészta, kiveszem a sütőből és egy rácsra borítom. Ha kihűlt, porcukorral meghintem.
A hozzávalók a szilikon kicsi kuglóf formához vannak írva. Nekem nagy formám van így másfél adagost szoktam készíteni az elég, mert feljön.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bettus08, 2011. márc. 31. 14:26
A nutellás kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.