Citromos epertekercs recept
A Citromos epertekercs hozzávalói:3 tojás
25 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg liszt
5 dkg étk. keményítő
15 g zselatin
1 citromreszelt héja és leve
1 dl fehérbor
50 dkg eper
4 dl tejszín
porcukor
só
A Citromos epertekercs elkészítési módja:
A tojásokat 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, és csipet sóval forró vízfürdőn a cukor feloldódásáig verjük. Hidegen sűrű krémmé keverjük, és beleforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 225 fokon 8-10 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A citrom héját és levét a borral és a maradék cukorral felforraljuk. Feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott zselatint és 45 percre hűtőbe rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a dermedő citromkrémbe forgatjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk a krémmel, megkenjük, és a félbevágott eperszemekkel kirakjuk. Feltekerjük, majd kb. 2 órára behűtjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. márc. 31. 13:55
A citromos epertekercs elkészítési módja és hozzávalói.