Fehérboros krémtorta recept
60 perc
410 kcal
12-13 dkg vaj
20 dkg cukor
6 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1/4 teáskanál sütőpor
18 g színtelen zselatin
1/8 l fehérbor
18-18 dkg nagyobb szemű fehér és kék szőlő
5 dl tejszín
a díszítéshez grillázs vagy tortadara
sütőpapír
A Fehérboros krémtorta elkészítési módja:
I. A vajat 12-13 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozunk 2 tojást, hozzáadjuk a citromhéjat, majd rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Kb 22 cm-es, az alján sütőpapírral kibélelt, az oldalán margarinnal megkent kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. II. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A megmaradt tojások sárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral krémesre kikeverjük. Lassan, adagonként beleöntjük a bort, végül óvatosan hozzákeverjük a feloldott zselatint. III. A megmosott, leszemezett szőlőt megtörölgetjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2 dl tejszínt is felverünk, majd a kérféle habot adagonként a dermedő borkrémbe forgatjuk. Hozzáadjuk a szőlő 2/3-részét, és a krémet a tortára simítjuk. Középen néhány szem szőlőt a krémbe nyomunk, majd a tortát 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. IV. A tortáról a karimát eltávolítjuk. A maradék tejszínt felverjük és a hab felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A torta oldalát a maradék tejszínhabbal megkenjük és a grillázzsal(tortadarával) megszórjuk. Tetejét habkoszorúval és a maradék szőlőszemekkel díszítjük.
Én növény alapú tejszínt szoktam használni mert az még másnap is ugyan olyan szépen szokott mutatni mint mikor megcsinálom..
Nem annyira bonyolult mint amennyire finom...
Jó szórakozást hozzá.. Bármiben tudok segíteni írjatok nyugodtan..
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Zsofijjja, 2011. okt. 21. 08:32
A fehérboros krémtorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.