Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsvirág marcipánbonbon recept

Narancsvirág marcipánbonbon recept

A Narancsvirág marcipánbonbon hozzávalói:
50 dkg marcipán,
1/2 dl narancslikőr,
10 dkg porcukor,
10 dkg cukrozott narancshéj,
25 dkg kristálycukor,
1 g narancsszínű színezékpor.

A karamell:
30 dkg cukor,
1 dl víz,
2 evőkanál méz.


A Narancsvirág marcipánbonbon elkészítési módja:
A marcipánt a finomra darált narancshéjjal, a porcukorral, a narancslikőrrel és a színezékkel jól összegyúrjuk, és porcukorral meghintett lapon, mintegy egy centiméter vastagságúra kinyújtjuk, majd 2 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A Narancsvirág marcipánbonbon úgy az igazi, ha a marcipánkarikák tetejére, virágmintára kiszúrt, cukorban eltett narancshéj kerül, amit kristálycukorral főzött, karamellbe mártunk. Ehhez megadjuk a karamell receptjét is. A cukrot és a vizet nyeles edénybe tesszük, s amikor forr, vizes ecsettel körbemossuk, hogy az odatapadt cukor is maradéktalanul az oldatba kerüljön. Teaszűrővel leszedjük a habját, hozzáadjuk a mézet, és addig főzzük, amíg a főzet el nem éri a töréspróbát. Ez sem átléphetetlen akadály. Fakanállal mintát veszünk a cukorból, hideg vízbe csurgatjuk, és ha ott a kezünkkel megtapintva a cukor nem hajlik, hanem törik, akkor jó.

amikor a mézet a cukorhoz hozzáadtuk, már nem szabad kevergetni, mert a karamell könnyen kikristályosodik.

Az egész csak látszatra bonyolult, s a végeredmény a kitartó háziasszonyt igazolja.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsvirág marcipánbonbon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook