Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Vörösborban párolt libamájgombóc sajttal recept

Vörösborban párolt libamájgombóc sajttal recept

A Vörösborban párolt libamájgombóc sajttal hozzávalói:
Libamáj 40 dkg,
tojás 2 db,
zsemle 1 db,
vaj 6 dkg,
zöldpetrezselyem 1 ½ cs.,
gomba 8 dkg,
füstölt szalonna 5 dkg,
liszt 6 dkg,
vörösbor 5 dl,
Pannónia sajt 20 dkg,
borsikafű,
őrölt fehér bors,
só.


A Vörösborban párolt libamájgombóc sajttal elkészítési módja:
A szép, érett libamájat hártyájától megtisztítjuk, majd az áztatott és kinyomkodott zsemlével együtt áttörjük. Keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tojást, a lágy vaj felét, az apróra vágott zöldpetrezselymet, az apró kockákra darabolt gombát és a kisütött, leszűrt, ropogós füstölt szalonnakockákat. Végül annyi lisztet keverünk hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Őrölt fehér borssal, borsikafűvel és sóval ízesítjük. Ezután kisebb gombócokat formálunk belőle, és a forrásban lévő vörösborban kifőzzük. Amikor megfőttek, szűrőkanállal kivesszük, felhevített vajra tesszük, és néhány percen át pirítjuk őket. Tálaláskor gazdagon meghintjük reszelt Pannónia sajttal.


Kategória: Egytálételek receptjei


A vörösborban párolt libamájgombóc sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook