Sárgabarackos kacsamell recept
A Sárgabarackos kacsamell hozzávalói:4 db kacsamell
20 g gyömbér
50 g méz
2 dl barna sör
őrölt bors
50 g vöröshagyma
10 db sárgabarack
50 g baracklekvár
ízlés szerint:
só
őrölt fahéj
50 g vaj
50 g dió
50 g zsír.
A Sárgabarackos kacsamell elkészítési módja:
Az alaposan megtisztított kacsamelleket barna sörös pácban néhány órát érleljük. A pác a következőképpen készül. A gyömbért lereszeljük, mézzel, őrölt borssal és sörrel elkeverjük. Ezt öntjük a kicsontozott kacsamellekre. A vastag karikára vágott vöröshagymát egy kisebb jénaiba rakjuk. A pácból kivett kacsa melleket kevés, de forró zsírban kérgesre elősütjük, és a hagymaágyra tesszük. Sózzuk, majd a mag-nélküli, felezett, félérett sárgabarackokkal beborítjuk. Vajban a durvára vágott diót áthevítjük, majd hozzátesszük a baracklekvárt, a kacsa pácoló levéből annyit, hogy egy sűrű mártást kapjunk. Ezt jól kiforraljuk. A sárgabarackot őrölt fahéjjal megszórjuk, és a mártással leöntjük. Sütőben 15-20 percig sütjük úgy, hogy míg a kacsamell félangolos maradjon, a hagyma és a barack pedig ropogós puha legyen. Tálaláskor a hagyma talapzatra tesszük a felszeletelt kacsamellet. Sárgabarackkal és a mártással tálaljuk. Burgonya gombóccal vagy krokettel körítjük. Különleges ízű, ínyenc étel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. okt. 18. 05:18
A sárgabarackos kacsamell elkészítési módja és hozzávalói.