Csirkecsíkok aszalt barackos szósszal recept
A Csirkecsíkok aszalt barackos szósszal hozzávalói:1 csirkemellfilé,
15 dkg aszalt sárgabarack,
fél fej vöröshagyma, felaprítva,
2 gerezd fokhagyma,
2 centis gyömbérdarab, megtisztítva,
fél chilipaprika,
5 cl barackpálinka,
1 kávéskanál oregánó,
olívaolaj,
só és frissen őrölt bors.
A Csirkecsíkok aszalt barackos szósszal elkészítési módja:
A sárgabarackot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálkába tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Majd félretesszük pár percre, hogy a barackdarabok felpuhuljanak. Közben haladunk tovább az előkészületekkel: a csirkemellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük, a chilipaprikát kimagozzuk és vékony karikákra vágjuk. Ha mindennel megvagyunk, egy közepes méretű serpenyőben megpirítjuk a megsózott-megborsozott csirkecsíkokat, és ha már mindegyik falat szép aranybarna, szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből és félretesszük. A serpenyőben maradt zsiradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyira, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat. Ezután a tűzről lehúzva felöntjük a pálinkával, teljsen elforraljuk, majd beleöntjük a sárgabarackot levével együtt, hozzászórjuk a chili-karikákat, végül belekanalazzuk a reszelt gyömbért és a szárított oregánót is. Egy-két perc alatt összeforraljuk az egészet, majd botmixerrel -vagy turmixgépben- pépesítjük. (Ha kell, adunk hozzá vizet, hogy a mártás kellő sűrűségű legyen.) Végül a szószt és a húst a serpenyőben összemelegítjük és párolt rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. nov. 21. 11:39
A csirkecsíkok aszalt barackos szósszal elkészítési módja és hozzávalói.