Legényreggeli recept
30 perc
A Legényreggeli hozzávalói:
- étolaj vagy disznózsír
- vöröshagyma
- tojás
- császárszalonna
- burgonya vagy tészta
- só, ételízesítő
A Legényreggeli elkészítési módja:
Pillanatok alatt elkészíthető! Finom, tápláló, nem költséges, igen jól lehet vele lakni:) Az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt császárszalonnát megpirítom egy kevés olajon vagy zsírban, majd hozzáadom a már megmosott és apró kockára vágott burgonyát vagy a tésztát, felöntöm annyi vízzel, hogy arányosan ellepje és fedő alatt megfőzöm. Közben sóval, ételízesítővel és fűszerekkel gazdagítom -ki hogy szereti. Amikor már majdnem készre puhult a fedő alatt minden összetevő és a lé is elfőtt, ekkor ütöm rá a tojásokat (mennyiségre attól függően, hány személyre főzöm). Jól összekeverem és lekapcsolom a gázt/villanyt alatta, de a serpenyőt hagyom még platnin zárt fedővel. Kissé meghűlve tálalom, esetleg pirospaprikával megszórom a tetejét. Csábítóan csalogató az illata. Jó étvágyat mindenkinek, aki kipróbálja!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4c1528a08d, 2011. okt. 14. 20:42
A legényreggeli elkészítési módja és hozzávalói.