Tepsis-húsos burgonya recept
A Tepsis-húsos burgonya hozzávalói:50 dkg sertés- vagy baromfi hús
1kg burgonya
30 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
ételízesítő
20 dkg reszelt sajt
2 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
A Tepsis-húsos burgonya elkészítési módja:
A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olajon megfuttatom, és beleteszem a felvágott paprikát és paradicsomot. Az elkészített pörkölt alapba beleteszem a kockákra vágott húst, és elkészítem. A burgonyát meghámozom, hosszúkás hasábokra vágom, és félig megfőzöm. A zöldborsót ételízesitővel kevés vízzel megpárolom. A tepsit kikenem a vajjal az előkészített hozzávalóket összekeverem, és sütőben 15 percig sütöm, kevés húslevest teszek rá, hogy szaftos legyen. A sütés befejezése előtt megszórom a reszelt sajttal, és rápiritom a tetejére. Salátával, savanyúsággal tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Sarolta1954, 2007. aug. 4. 21:57
A tepsis-húsos burgonya elkészítési módja és hozzávalói.