Keresztanyám fánkja recept
A Keresztanyám fánkja hozzávalói:1 kg liszt
10 dkg cukor
kevés só
2 tojássárgája, 1 egész tojás
2 dl tejföl
0,5 l tej
1 csomag szárított élesztő
késhegynyi szódabikarbóna
1 dl olaj
A Keresztanyám fánkja elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatom a cukor egyrészével elkevert langyos tejben. A lisztbe mélyedést készítek, és a felfutott élesztőt beleöntöm, a tetejét megszórom kevés liszttel. Hozzá keverem a tojásoksárgáját és az egész tojást, a maradék cukrot, tejfölt, tejet, olajat, szódabikarbónát és közepesen lágy tésztává gyúrom. Hagyom meg kelni, kinyújtom és kiszaggatom. Sütés előtt még kelesztem 10 percet, bő olajban kisütöm. Porcukorral meghíntve kínálom. Másnap is friss, finom. (Én dagasztó géppel állítom össze előírás szerint beletéve a hozzávalókat.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Sarolta1954, 2007. jún. 8. 22:30
A keresztanyám fánkja elkészítési módja és hozzávalói.