Fahéjas-mézes sütemény recept
A Fahéjas-mézes sütemény hozzávalói:25 dkg liszt
12,5 dkg cukor
1-1 kávéskanál ánizsmag és szárított élesztő vagy szódabikarbóna
2 szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj
2 dl tej
12,5 dkg méz
A tetejére
12,5 dkg porcukor
1 tojásfehérje
kevés citromlé
A Fahéjas-mézes sütemény elkészítési módja:
ELKÉSZÍTÉS A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot és a fűszereket. A tejet a mézzel langyosra melegítjük, majd a liszttel ragadós masszává dolgozzuk. Az élesztőt (szódabikarbónát) is hozzáadjuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, és kivajazott, négyzet alakú formába simítjuk. Langyos sütőben 1 órát sütjük. Amikor kész, tálra borítjuk, és tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével fényesre keverjük. A masszát habzsákba töltjük, a formák széleit ezzel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. dec. 19. 19:46
A fahéjas-mézes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.