Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Mediterrán banános kenyér (kebla) recept

Mediterrán banános kenyér (kebla) recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mediterrán banános kenyér (kebla) hozzávalói:
3 nagy banán (legjobb ha kissé érett)
10-10 dkg dió és vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
25-25 dkg rétesliszt és teljes kiőrlésű liszt
1-1 kávéskanál szárított élesztő és vaníliaaroma
reszelt citromhéj, egy kifacsart narancs, vagy lime leve

a forma kikenéséhez, vaj


A Mediterrán banános kenyér (kebla) elkészítési módja:
A banánok héját lehúzzuk, a diót durvára vágjuk. A vajat és a cukrot robotgéppel simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat. A réteslisztet átszitáljuk az élesztővel és csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és az egészet a vajas masszához szórjuk. Végül hozzákeverjük a banánokat meg a diót, beleöntjük az aromát, és simára dolgozzuk. Kivajazott formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra borítjuk.

Készíthető hozzá citrus (narancs vagy citrom) szirup (cukor nélkül), vagy turmix. Kiváló, tápláló reggelire.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A mediterrán banános kenyér (kebla) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook