Mediterrán banános kenyér (kebla) recept


3 nagy banán (legjobb ha kissé érett)
10-10 dkg dió és vaj
15 dkg porcukor
2 tojás
25-25 dkg rétesliszt és teljes kiőrlésű liszt
1-1 kávéskanál szárított élesztő és vaníliaaroma
reszelt citromhéj, egy kifacsart narancs, vagy lime leve
só
a forma kikenéséhez, vaj
A Mediterrán banános kenyér (kebla) elkészítési módja:
A banánok héját lehúzzuk, a diót durvára vágjuk. A vajat és a cukrot robotgéppel simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat. A réteslisztet átszitáljuk az élesztővel és csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, és az egészet a vajas masszához szórjuk. Végül hozzákeverjük a banánokat meg a diót, beleöntjük az aromát, és simára dolgozzuk. Kivajazott formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra borítjuk.
Készíthető hozzá citrus (narancs vagy citrom) szirup (cukor nélkül), vagy turmix. Kiváló, tápláló reggelire.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. jún. 20. 15:54
A mediterrán banános kenyér (kebla) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.