Csokis-mogyorós sütemény recept


10 dkg vaj,
15 dkg étcsokoládé és liszt
17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
kevés fahéj
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő
A díszítéshez
15 szem mogyoró
A Csokis-mogyorós sütemény elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel, fahéjjal összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.
A tetejét csoki "csíkokkal" vagy csokikrémmel locsolhatjuk meg ha kívánjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. jún. 20. 16:13
A csokis-mogyorós sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.