Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept

Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept

A Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept hozzávalói:
1 csirke,
1 nagy padlizsán vagy több kicsi,
1-2 hagyma,
1 hegyes erős paprika,
3-4 paradicsom,
1 gyömbér 1 cm,
1 babérlevél,
1 kk kakukkfű,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 dl csirkeleves, olaj.


A Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept elkészítési módja:
A csirkét lebőrözzük de nem kötelező, vágjuk sütési darabokra, a padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk kockákra és sózzuk, a hagymát és paprikát aprítsuk finomra, a paradicsomot hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a fokhagymát törjük át. Tegyünk mindent jól záródó mély edénybe (kukta vagy fazék fóliázva fedővel), jól keverjük össze, fedjük le. Főzzük közepes hőn legalább 1-2 órát, 5-10 percenként fordítsuk gyors rántással az edényen (kukta esetén nem kell), majd ellenőrizzük, puha e a hús, s még főzzük ha nem. Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kedjenou (elefántcsontparti) -afrikai recept elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook