Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept
A Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept hozzávalói:1 csirke,
1 nagy padlizsán vagy több kicsi,
1-2 hagyma,
1 hegyes erős paprika,
3-4 paradicsom,
1 gyömbér 1 cm,
1 babérlevél,
1 kk kakukkfű,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 dl csirkeleves, olaj.
A Kedjenou (elefántcsontparti) -Afrikai recept elkészítési módja:
A csirkét lebőrözzük de nem kötelező, vágjuk sütési darabokra, a padlizsánt hámozzuk meg, vágjuk kockákra és sózzuk, a hagymát és paprikát aprítsuk finomra, a paradicsomot hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a fokhagymát törjük át. Tegyünk mindent jól záródó mély edénybe (kukta vagy fazék fóliázva fedővel), jól keverjük össze, fedjük le. Főzzük közepes hőn legalább 1-2 órát, 5-10 percenként fordítsuk gyors rántással az edényen (kukta esetén nem kell), majd ellenőrizzük, puha e a hús, s még főzzük ha nem. Rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 14. 12:44
A kedjenou (elefántcsontparti) -afrikai recept elkészítési módja és hozzávalói.