Mákos sárgarépakenyér recept
A Mákos sárgarépakenyér hozzávalói:Mákos sárgarépakenyér
előkészület: 30 perc
sütés: 60 perc
hozzávalók 4 főre
15 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja + 1/2 leve
só
4 tojás
25 dkg sárgarépa
10 dkg liszt
15 dkg darált mandula / mogyoró
10 dkg darált mák
1 cs sütőpor
A Mákos sárgarépakenyér elkészítési módja:
A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és -lével, csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk. A reszelt sárgarépát beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula, és a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk papírral, és a tésztával megtöltjük. (Én egy csatos, kuglófbetétes sütőformában sütöttem, amit sütősprayvel fújtam be.) Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd a tepsit a sütőbe toljuk, 15 perc múlva 160-170 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük még. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 10. 19:43
A mákos sárgarépakenyér elkészítési módja és hozzávalói.