Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás hurka recept

Almás hurka recept

Az Almás hurka hozzávalói:
1 kg hurka (lehetőleg véres, de jó hozzá a májas vagy a sima hurka is)
1 kg alma
kevés vaj vagy olaj


Az Almás hurka elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. Tegyük a hurkát egy rácsos tepsibe (a rácsra), és süssük meg ropogósra. (Kb. 25 - 30 perc alatt sül meg légkeveréses álláson.) Közben az almákat mossuk meg, vágjuk nagyságtól függően 4 - 8 cikkre. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk kevés vajat vagy olajat, és fedő alatt, kis lángon pároljuk az almákat 5-10 percig, amíg majdnem puhák lesznek. A megsült hurkát tegyük az alma közé, és fedő nélkül süssük együtt még pár percig, hogy átvegyék egymás ízét.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás hurka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook