Almás hurka recept
Az Almás hurka hozzávalói:1 kg hurka (lehetőleg véres, de jó hozzá a májas vagy a sima hurka is)
1 kg alma
kevés vaj vagy olaj
Az Almás hurka elkészítési módja:
A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. Tegyük a hurkát egy rácsos tepsibe (a rácsra), és süssük meg ropogósra. (Kb. 25 - 30 perc alatt sül meg légkeveréses álláson.) Közben az almákat mossuk meg, vágjuk nagyságtól függően 4 - 8 cikkre. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk kevés vajat vagy olajat, és fedő alatt, kis lángon pároljuk az almákat 5-10 percig, amíg majdnem puhák lesznek. A megsült hurkát tegyük az alma közé, és fedő nélkül süssük együtt még pár percig, hogy átvegyék egymás ízét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. okt. 9. 12:59
Az almás hurka elkészítési módja és hozzávalói.