Kondorosi pecsenye recept
A Kondorosi pecsenye hozzávalói:- 8-10 szelet hús: karajból a legjobb, de más húsból is finom. (pulykamellből készült a mienk)
- 3 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- gomba
- karikákra vágott füstölt kolbász
- paradicsompüré
- paprika (piros és tv is)
- víz
A Kondorosi pecsenye elkészítési módja:
A hússzeleteket kicsit megütögetem, sózom, borsozom, lisztbe mártom, forró olajban mindkét oldalán elősütöm. Az olajban kiolvasztok jó adag szalonnát. Ha megpirult, akkor belerakom a kockákra vágott vöröshagymát. Mielőtt kész, beleöntök 1-2 dl paradicsompürét, pirospaprikát, karikákra vágott tv paprikát, összerottyantom. Belerakom a szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, fokhagymát nyomok bele. Belerakom a hússzeleteket, a kolbászt, és vízzel felöntöm. Rázogatom, nem kavarom! Így készre főzöm (kb. negyedóra).
Vigyázni kell, könnyen leég a paradicsom miatt!
Besűrűsödik a lé, nem lesz híg.
Krumplival, nokedlivel is finom. :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gne2, 2011. szept. 30. 20:14
A kondorosi pecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.