Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vadas finomság recept

Vadas finomság recept

A Vadas finomság hozzávalói:
50 dkg marhahús (pl. comb)
2-3 nagyobb sárgarépa
1-2 fehérrépa
1 citrom
mustár
hagyma
cukor
liszt
babérlevél
erőleves v. marhahúsleves kocka (esetleg maradék húsleves)
1 doboz tejföl (2 dl-es)


A Vadas finomság elkészítési módja:
A húst vékonyabb szeletekre felvágjuk. Lisztben megforgatjuk, és egy nagyobb serpenyőben forró olajban mindkét oldalán hirtelen átsütjük. Felöntjük a húslevessel (kb. 3-4 dl). Beletesszük a sárgarépát és a fehérrépát (ezeket hosszában négyfelé vágva kell betenni, de ha hosszúkás, akkor keresztbe is vágjuk félbe), egy szelet citromot, 3-4 babérlevelet. Az egészet együtt pároljuk, amíg a hús puha lesz. (Kb. 1 óra) Ezután a húst kiszedjük egy tányérra. (Tálalásig letakarhatjuk egy alufóliával). A citromot és a babérlevelet is kivesszük, és kidobjuk. A sárgarépát és a fehérrépát összepürésítjük. A levet, amiben mindez párolódott, öntsük egy tálkába, mert kell majd még. A serpenyőbe tegyünk egy kis olajt, felforrósítjuk, rátesszük a kockára vágott vöröshagymát és szórjunk rá kb. 5-6 csapott teáskanálnyi kristálycukrot. Pirítsuk meg őket, ha már kezdi lekapni a cukrot, akkor tegyük rá az összepürézett répákat és öntsük fel a lével. (Ha kevés lé maradt a húson, akkor önthetünk rá még egy kis húslevest. Ha pedig hígnak tűnik a mártás egy kis liszttel sűríthetjük, vagy keményítővel). Ezt már nem kell főzni, éppen csak összeforralni. A mártásba még kell tenni 1-2 teáskanálnyi mustárt, citromlevet ízlés szerint. Végül keverjük bele a tejfölt (ekkor már ne legyen a tűzön a mártás). Fél doboznyi bőven mehet bele, de én egy egészet is bele szoktam tenni, kóstolgassuk közbe. Zsemlegombóccal v. főtt tésztával szokták enni. Zsemlegombóc Kis kockára összevágunk egy zsemlét v. szelet kenyeret, és sütőlapon megpirítjuk (Felső sütés fokozaton kb. 5-10 percig van a sütőben, nézegessük néha, nehogy elégjen). Csinálunk kb. 25-30 dkg lisztből, 1 tojásból és vízből egy masszát, mintha galuskát készítenénk. Ebbe belekeverjük a zsemlekockát, és én még összevágott petrezselyemzöldet is szoktam beletenni. Forró sós vízbe kifőzzük.


Kategória: Húsételek receptjei


A vadas finomság elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook