Vadas marhalábszár zsemlegombóccal recept
A Vadas marhalábszár zsemlegombóccal hozzávalói:60 dkg marhahús
5 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
2 dl paradicsom ivólé
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 evőkanál mustár
kicsi cukor (ízlés szerint)
3 babérlevél
őrölt bors
majoránna
só
A zsemlegombóchoz:
4 db szikkadt zsemle
1 csokor petrezselyem
3 db tojás
10 dkg liszt
só
A Vadas marhalábszár zsemlegombóccal elkészítési módja:
A marhahús szeleteket a zsiradékon megfuttatjuk, kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a felkarikázott zöldségeket. Felöntjük a paradicsomlével, mustárral, sóval, borssal, majoránnával és a babérlevéllel ízesítjük, majd beletesszük a húst. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és szépen lassan puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a mártásból, amit aztán botmixerrel pürésítünk, tejfölös habarással besűrítünk és citromlével, kevés cukorral ízesítünk. Közben elkészítjük a zsemlegombócot: A tojásokat kicsit felverjük, kevés vizet adunk hozzá és a lisztet, petrezselyemzöldet belekeverjük. Jól elkeverjük és beleforgatjuk az apró kockákra vágott zsemléket. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a sós forró vízben készre főzzük. Tálaláskor a zsemlegombócokat kettévágjuk, mellé tesszük a hússzeleteket és bőven meglocsoljuk a mártással.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 19. 12:01
A vadas marhalábszár zsemlegombóccal elkészítési módja és hozzávalói.