Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vadas marhalábszár zsemlegombóccal recept

Vadas marhalábszár zsemlegombóccal recept

A Vadas marhalábszár zsemlegombóccal hozzávalói:
60 dkg marhahús
5 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
2 dl paradicsom ivólé
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
2 evőkanál mustár
kicsi cukor (ízlés szerint)
3 babérlevél
őrölt bors
majoránna

A zsemlegombóchoz:
4 db szikkadt zsemle
1 csokor petrezselyem
3 db tojás
10 dkg liszt



A Vadas marhalábszár zsemlegombóccal elkészítési módja:
A marhahús szeleteket a zsiradékon megfuttatjuk, kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a felkarikázott zöldségeket. Felöntjük a paradicsomlével, mustárral, sóval, borssal, majoránnával és a babérlevéllel ízesítjük, majd beletesszük a húst. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és szépen lassan puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük a mártásból, amit aztán botmixerrel pürésítünk, tejfölös habarással besűrítünk és citromlével, kevés cukorral ízesítünk. Közben elkészítjük a zsemlegombócot: A tojásokat kicsit felverjük, kevés vizet adunk hozzá és a lisztet, petrezselyemzöldet belekeverjük. Jól elkeverjük és beleforgatjuk az apró kockákra vágott zsemléket. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és a sós forró vízben készre főzzük. Tálaláskor a zsemlegombócokat kettévágjuk, mellé tesszük a hússzeleteket és bőven meglocsoljuk a mártással.


Kategória: Húsételek receptjei


A vadas marhalábszár zsemlegombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook