Krumplis lepények recept

1 kg krumpli
30 dkg liszt
1 db tojás
só
2 dl olaj
fahéj
barack dzsem
olaj
A Krumplis lepények elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, majd hideg sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, krumplinyimon átnyomjuk és kihűtjük. Ha kihűlt a krumpli beleütjük a tojást, megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kapunk. Enyhén lisztezett munkalapon 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinte darabokra vágjuk. Forró olajban szép pirosra kisütjük. Fahéjjal, sárgabarack dzsemmel kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. ápr. 16. 11:57
A krumplis lepények elkészítési módja és hozzávalói.