Túrós máglyarakás recept
A Túrós máglyarakás hozzávalói:(4 személyre)
20 dkg szikkadt vajas kifli0, 5 l tej
3 dkg vaj
3 egész tojás
10 dkg cukor
1 cs (25 dkg ) túró
1 ek. kr. cukor
1 cs. vanília
1 egész tojás
1 ek. tejföl
A Túrós máglyarakás elkészítési módja:
A kifliket karikára vágjuk és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kiflikre öntjük. Egy kisebb, kb. 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk és lerakunk egy sor áztatott kiflit. Erre jön a túró, melyet ízesítettünk a kr. cukorral a vaníliával, 1 egész tojással és 1 ek. tejföllel. Megint egy sor áztatott kifli következik. Előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 percig sütjük. Közben a tojások megmaradt habját felverjük kemény habnak. Ezt a habot a megsült puding tetejére simítjuk, majd 10-15 percre még visszatesszük a sütőbe, amíg a hab szépen megpirul.
Kockákra vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 15. 17:42
A túrós máglyarakás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.