Túrós-pudingos máglyarakás recept
A Túrós-pudingos máglyarakás hozzávalói:(6 személyre)
20 dkg szikkadt vajas kifli
0, 5 l tej
3 dkg vaj
3 egész tojás
10 dkg cukor
1 cs (25 dkg ) túró
1 ek. kr. cukor
1 cs. vanília
1 egész tojás
1 ek. Tejföl
2, 5 dl
fél cs. vaníliás pudingpor
1 tojás sárgája
1, 5 ek. cukor
A Túrós-pudingos máglyarakás elkészítési módja:
A kifliket karikára vágjuk és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a kiflikre öntjük. Egy kisebb, kb. 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk és lerakunk egy sor áztatott kiflit. Erre jön a túró, melyet ízesítettünk a kr. cukorral a vaníliával, 1 egész tojással és 1 ek. Tejföllel. Megint egy sor áztatott kifli következik, majd a fél cs. elkészített pudingpor, melybe belekevertünk (nem forrón) egy tojás sárgáját. Előmelegített sütőbe tesszük, k. 30 percig sütjük. Közben a tojások megmaradt habját felverjük kemény habnak és ízesítjük 3 ek. Lekvárral. Ezt a habot a megsült puding tetejére simítjuk, majd 10-15 percre még visszatesszük a sütőbe, amíg a hab szépen megpirul. Kockákra vágva szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 20. 20:44
A túrós-pudingos máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.