Mézes fincsi zserbó recept
A Mézes fincsi zserbó hozzávalói:A krémhez
tej3 dl
vanília1 csomag
liszt3 evőkanál
kristálycukor25 dkg
pirított cukor4 evőkanál
tojás2 egész
Ráma25 dkg
Hozzávalók a tésztához
porcukor15 dkg
Ráma7 dkg
tojás2 egész
szódabikarbona1 kávéskanál
liszt50 dkg
melegített méz4 evőkanál
tej1 kevés
A Mézes fincsi zserbó elkészítési módja:
A Ramát elmorzsoljuk a liszttel és a szódabikarbónával és hozzáadjuk a tojásokat, a mézet és a porcukrot, jól összedolgozzuk és állni hagyjuk, kb. addig, amíg a krém elkészül, különben nagyon ragad. 5 részre osztjuk és erősen lisztezett deszkán a lapokat kb. 3 mm vastagságra nyújtjuk. Tepsi hátán kisütjük, a tepsit csak az első lap sütése előtt kell Ramával megkenni és lisztel megszórni, a többi már nem igényli. A méz feltétlenül melegített legyen, mert csak így lesz pontos a mérés. Krém elkészítése: a 4 kanál cukrot kiolvasztjuk, kevés presszókávéval felengedjük, és hűlni tesszük. A lisztet, a tojást, a tejet és a vaníliát összekeverjük, és az olvasztott cukorral együtt gőz felett sűrűre főzzük. Mikróban is főzhetjük, akkor 2x3 percre kell betenni, és a két idő között gépi vagy kézi habverővel jól át kell keverni. A 25 dkg cukrot a 25 dkg Ramával habosra keverjük, és a kihűlt karamellel összedolgozzuk. A lapokat megkenjük, a tetejére is jusson, melyre vékony rétegben porcukrot szitálunk és egymásra rakjuk. Másnap fogyasztható, mert addigra puhul meg a mézes tészta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. febr. 20. 08:49
A mézes fincsi zserbó elkészítési módja és hozzávalói.