Paplan sütemény recept
A Paplan sütemény hozzávalói:A pudinghoz:
40 g pudingpor (vaníliás)
3 evőkanál kristálycukor
400 ml tej (2,8%-os)
A piskótához:
400 g búzaliszt (BL55)
200 g kristálycukor
150 ml víz
120 ml étolaj
3 evőkanál kakaópor - holland
12 g sütőpor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltelékhez:
500 g tehéntúró (félzsíros)
1 db tojássárgája
3 evőkanál kristálycukor
12 g vaníliás cukor - bourbon
A Paplan sütemény elkészítési módja:
A vaníliás pudingot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Hideg vízfürdőbe állítjuk, hogy kihűljön. Addig elkészítjük a tésztát. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezt is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált sütőport, amit a liszttel összekevertük, a kakaót és csomómentesre keverjük. Kivajazott, 31x31 cm-es kilisztezett tepsibe tesszük. A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a cukrot, ezt is összekeverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy habverővel jól összekeverjük. Egy habzsák (zacskó) segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a pudingos, túrós masszával. 170 C fokra előmelegített sütőben 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 17. 15:01
A paplan sütemény elkészítési módja és hozzávalói.