Csokoládé kockák recept
A Csokoládé kockák hozzávalói:zsír, a tepsi kikenéséhez
7 dkg vaj
30 dkg kr. cukor
12,5 dkg sűrített tej
22,5 dkg mályvacukor
30 dkg tejcsokoládé , apróra vágott
7,5 dkg étcsokoládé (legalább 60% kakaó-szárazanyag), apróra vágott
A Csokoládé kockák elkészítési módja:
Kizsírozunk egy 20x20 cm-es szögletes tepsit, majd sütőpapírt teszünk bele. Tegye a vajat, a cukrot és a sűrített tejet egy serpenyőbe, majd alacsony lángon óvatosan olvasszuk fel. Miután a cukor feloldódott, hozzáadjuk a mályvacukrot, és kapcsoljuk feljebb a lángot. Forraljuk a karamelt 5-6 percig. Vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a reszelt csokoládét. Hagyjuk állni egy percig, majd keverjük a csokoládéval együtt addig, amíg mind meg nem olvad. Öntsük a keveréket az előkészített formába és hagyjuk állni egy pár órát. Amikor kelően megdermedt, vegyük ki a formából, és vágjuk 25 kockára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. febr. 15. 13:43
A csokoládé kockák elkészítési módja és hozzávalói.