Gyümölcskuglóf recept
90 perc
760 kcal
30 dkg margarin
30 dkg vaníliás cukor
5 tojás
1 mokkáskanál sütőpor
30 dkg finomliszt
20 dkg kis kockára vágott csemege (aszalt vagy kandírozott gyümölcs, dió és csokoládé)
A forma kikenéséhez: margarin, liszt
Bevonáshoz: 10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó.
A Gyümölcskuglóf elkészítési módja:
A margarint habosra keverem a cukor kétharmadával. A tojássárgákat egyesével beledolgozom. A sütőport a liszttel összeforgatom és az előzőekhez hozzáadom. Kemény habbá verem a tojásfehérjét, majd a végén a maradék cukrot is hozzáadom. A kis kockákra vágott vegyes csemegét egy kanálnyi liszttel összeforgatom, a kuglóf masszájába keverem. Kivajazott, belisztezett kuglófformába simítom, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon egy órán át sütöm. Ha kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval bevonom.
A sütit néha őzgerincformában készítem el.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Esztici, 2006. nov. 22. 11:32
A gyümölcskuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.