Szaloncukor recept
A Szaloncukor hozzávalói:1 kg (barna)cukor,
3 dl víz,
ízesítõ anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom,
Bevonáshoz:
csokoládés tortabevonó.
A Szaloncukor elkészítési módja:
A cukrot a vízzel fõzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyûrût, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelõ a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belõle. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítõket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhetõ legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka formákra. Ha szeretjük, vonjuk be csokoládéval. Selyempapírt és színes csomagolókat vágjunk méretre, rojtozzuk be szélét, és csomagoljuk be a cukorkákat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kormi7, 2006. nov. 22. 10:49
A szaloncukor elkészítési módja és hozzávalói.