Elisenlebkuchen recept
Az Elisenlebkuchen hozzávalói:10 dkg barna héjas mandula és
10 dkg dió vagy mogyoró darálva
5 dkg marcipánmassza reszelve
2 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg kandírozott citrom és narancshéj vegyesen
5 dkg mazsola
fél citrom és fél narancs reszelt héja
1 tk. mézesfőszerkeverék
1 púpos mk. fahéj
50 db 4 cm átmérőjű ostyalap
Mázhoz:
puncsos: 1 ek.vörösbor, 1 ek. rum, annyi porcukorral keverve, hogy méz
sőrűségű legyen.
citromos: 1 ek.citromlé porcukorral kenhetőre keverve
olvasztott étcsokoládé
olvasztott tejcsokoládé
Az Elisenlebkuchen elkészítési módja:
A kandírozott héjakat és a mazsolát a mandulával együtt beteszem az aprítógépbe és megdarálom, hozzászórom a nagylyukú reszelőn megreszelt marcipánt is, pörgetek még rajta párat. A tojásokat a cukorral, főszerekkel, reszelt héjakkal habosra keverem,hozzáadom a darált diót, mandulás keveréket, alaposan eldolgozom és egy tálban lefedve másnapig a hűtőbe teszem. Az ostyalapokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és egy csapott teáskanálnyi masszát teszek rájuk. A kanalat mindig vizezem, és a halmokat vizes kézzel lelapítom egy kicsit. 150 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm.
A kihűlt korongokat bekentem a különféle mázakkal és hagytam teljesen megszáradni.
Pár nap dobozban töltött pihenő után az igazi, mert összeérnek az ízei
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 15. 20:57
Az elisenlebkuchen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.