Sült báránygerinc recept
A Sült báránygerinc hozzávalói:1,2 kg báránygerinc, csonttal együtt
só, frissen őrölt bors
4 dkg olaj
1 csokor kakukkfű
1 csokor tárkony
1 csokor petrezselyem
15 dkg sárgarépa
15 dkg hagyma
15 dkg zeller
15 dkg petrezselyemgyökér
2,5 dlg vörösbor
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 teáskanál liszt
30 dkg zöldbab
3 nagy, érett paradicsom
1/2 csokor petrezselyem
4 dkg vaj
A Sült báránygerinc elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk és dirvára vágjuk. A sárgarépát, a zellert és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk (a fél csokor petrezselyem kivételével) és szárazra itatjuk. A bárányhúst lefejtjük a csontról és megtisztítjuk, az esetleges inakat, zsírt, hártyát eltávolítjuk, majd sóval és borssal ízesítjük. A csontot feldaraboljuk. A húst mindkét oldalán forró olajban jól elősütjük, kivesszük és melegen tartjuk. Megpirítjuk a csontot és a szitált lisztet, majd sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, a zöldségeket, a sürített paradicsomot és a vörösbort, majd mindezt együtt sűrű mártássá forraljuk be. A csontot kivesszük, a mártást űrű szitán áttörjük és melegen tartjuk. A paradicsomot rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a bőrét, kimagozzuk és egy kis vajra téve melegen tartjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, blansírozzuk, lecsöpögtetjük és a paradicsomhoz adjuk. A fél csokor petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. Összekeverjük a zöldbabbal és a paradicsommal, majd sóval és borssal ízesítjük. A bárányfilét adagokra osztjuk, a zöldségekkel együtt szépen elrendezzük, mártással leöntjük, a csontot is mellé tehetjük. Párolt rizzsel körítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 12. 20:14
A sült báránygerinc elkészítési módja és hozzávalói.