Házi nutella recept
A Házi nutella hozzávalói:kb. 500 grammhoz:
200 g törökmogyoró (pörkölt)
170 g csokoládé - ét (45-59%-os)
100 g csokoládé - tej
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál vaj
3 evőkanál kakaópor
1 csipet só
A Házi nutella elkészítési módja:
A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az ét-, és tejcsokoládét. A mogyorót aprítóba tesszük és 2-3 menetben krémessé őröljük. Majd egy késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a vajat, kakaóport, cukrot, sót és kb. 2 percig krémessé aprítjuk. Tipp: Minél nagyobb teljesítményű az aprítónk, annál krémesebb lesz a krémünk. Darabosan sem rossz, legalább látszik rajta, hogy házilag készült ;) Ha felolvadt a csokoládé, akkor hozzáöntjük a mogyorós masszához és további 3 percig krémesítjük. A krémet üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből nekem egy 190 ml-es és egy 300 ml-es üveggel lett.
Érdemes kamrában tárolni, így könnyebben kenhető lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 10. 20:12
A házi nutella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.