Almás csirke pirított magvas burgonyapürével recept
Az Almás csirke pirított magvas burgonyapürével hozzávalói:(3 személyre)
10 dkg bacon
50 dkg csirkecomb
2 db alma
10 dkg sajt
Olívaolaj
Fenyőmag,
szezámmag,
tökmag
1 kg krumpli
8 dkg vaj
1 dltej
Az Almás csirke pirított magvas burgonyapürével elkészítési módja:
10 deka baconnel kibélelünk egy tűzálló tálat. Ráhelyezünk fél kiló csíkokra vágott csirkecombot, erre reszelünk 2 megpucolt almát, hogy jól elfedje. Az egész tetejére sajtot szórunk, majd kb. egy órán keresztül 220 fokon előmelegített sütőben lefedve sütjük. Kevés olíva olajon egy serpenyőben fenyőmagot, szezámmagot, vagy tökmagot esetleg mandulát pirítunk és a burgonyapüréhez keverve tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. márc. 11. 20:13
Az almás csirke pirított magvas burgonyapürével elkészítési módja és hozzávalói.