Csirkecomb sajttal-sonkával töltve recept
A Csirkecomb sajttal-sonkával töltve hozzávalói:(4 személyre):
8 csirkecomb felsőrész, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt sonka vagy tarja apró kockákra vágva, só.
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, só. A kisütéshez: étolaj.
A Csirkecomb sajttal-sonkával töltve elkészítési módja:
A csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétöl kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg. Ezután a húsokat a szokásos módon lisztbe, felvert sós tojásba, szezámmaggal kevert zsemlemorzsába panírozzuk. A töltött combokat nem túl forró, éppen csak gyöngyöző olajban, lassú tűzön, fedő alatt mindkét oldalukon átsütjük. (Sütés után a fogpiszkálókat vagy hústűket természetesen eltávolítjuk.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 11. 15:36
A csirkecomb sajttal-sonkával töltve elkészítési módja és hozzávalói.