Szalonnás burgonyafõzelék recept
A Szalonnás burgonyafõzelék hozzávalói:1 kg újburgonya vagy apró szemû öreg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
két fej vöröshagyma
két evõkanál liszt
egy húsleveskocka
só
törött bors
A Szalonnás burgonyafõzelék elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük és leszûrjük. Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk.
álaláskor a fõzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: kormi7, 2006. nov. 22. 10:44
A szalonnás burgonyafõzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.