Szalonnás burgonyafõzelék recept
A Szalonnás burgonyafõzelék hozzávalói:1 kg újburgonya vagy apró szemű öreg burgonya,
15 dkg füstölt szalonna,
két fej vöröshagyma,
két evőkanál liszt,
egy húsleveskocka ,
só,
törött bors.
A Szalonnás burgonyafõzelék elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, gőzben vagy sós vízben puhára főzzük és leszűrjük. Fölszeleteljük, becakkozzuk és ropogósra sütjük a szalonnát, a szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, fölengedjük fél liter krumplilével vagy vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk, belerakjuk a megpuhult burgonyát és törött borssal meghintve néhány percig együtt pároljuk. Tálaláskor a főzelék tetejére rakjuk a ropogós szalonnaszeleteket.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 30. 15:29
A szalonnás burgonyafõzelék elkészítési módja és hozzávalói.