Kínai sült rizs recept
A Kínai sült rizs hozzávalói:37 dkg rizs,
2 db tojás,
1 fej hagyma,
3 szál zöldhagyma,
20 dkg főtt, szeletelt sonka,
10 dkg borsó,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál szezámolaj,
2 evőkanál szójaszósz (világos),
só,
bors,
25 dkg apró garnéla.
A Kínai sült rizs elkészítési módja:
A rizst fél liter vízbe megfőzzük. (12 percig, kis lángon, lefedve, míg az összes vizet felveszi.) Ezután jól kihűtjük. A tojásokat felverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A hagymát megtisztítjuk, 8 darabra vágjuk. A zöldhagymát felkarikázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk. 1 evőkanál olajat melegítünk a wokban. A tojást beleöntjük úgy, hogy az edény oldalára is felfusson. Amint a tojásmassza megkeményedik, kivesszük és csíkokra vágjuk, majd félretesszük. A maradék olajat és a szezámolajat felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sonkát és kb. 1 percig együtt sütjük. Beletesszük a rizst, a borsót és állndóan kevergetve, mozgatva összemelegítjük (kb. 3 perc). A tojást, a zöldhagymát és a garnélát hozzáadjuk, felforrósítjuk. Szójaszósszal ízesítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 28. 21:32
A kínai sült rizs elkészítési módja és hozzávalói.