Szalonnás burgonyafőzelék recept
A Szalonnás burgonyafőzelék hozzávalói:1 kg burgonya
15 dkg szalonna
2 hagyma
liszt (kb.3-4 evk)
1 leveskocka
só,bors
A Szalonnás burgonyafőzelék elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk,felszeleteljük,megfőzzük/pároljuk. A szalonnát kiolvasztjuk(szeletekben vagy apróbb kockákban). A zsírjában megdinszteljük a hagymát,megszórjuk liszttel,felengedjük kb. fél liter vízzel vagy krumplilével,amelyben feloldottuk a leveskockát.Belerakjuk a krumplit,sót,borsot,s pár percig még főzzük. Tálaláskor a tetejére rakjuk a szalonnát.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. ápr. 12. 22:22
A szalonnás burgonyafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.