Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Szalonnás burgonyafőzelék recept

Szalonnás burgonyafőzelék recept

A Szalonnás burgonyafőzelék hozzávalói:
1 kg burgonya
15 dkg szalonna
2 hagyma
liszt (kb.3-4 evk)
1 leveskocka
só,bors


A Szalonnás burgonyafőzelék elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk,felszeleteljük,megfőzzük/pároljuk. A szalonnát kiolvasztjuk(szeletekben vagy apróbb kockákban). A zsírjában megdinszteljük a hagymát,megszórjuk liszttel,felengedjük kb. fél liter vízzel vagy krumplilével,amelyben feloldottuk a leveskockát.Belerakjuk a krumplit,sót,borsot,s pár percig még főzzük. Tálaláskor a tetejére rakjuk a szalonnát.


Kategória: Főzelékek receptjei


A szalonnás burgonyafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook