Tepertős csiga recept
A Tepertős csiga hozzávalói:1/2 kg liszt
1/2 cs. élesztő
2 tojás
10-20dkg darált tepertő vagy egy doboz tepertőkrém
kevés tej
só,cukor
A Tepertős csiga elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatom,majd beleütöm a tojást,s az egészet a kimért liszt közepébe öntöm.Hozzáadok 1 evk. sót,hozzágyúrok 5-10 dkg tepertőt,s annyi tejet,hogy kellemesen nyújtható legyen.Fél órára hűtőbe teszem! Utána kinyújtom,megkenem a maradék tepertővel,feltekerem,felszeletelem.Tetejüket tojással megkenem. 200 fokon,kb.30 perc.
Frissen nagyon finom,de ha nem fogy el mind,ajánlom,hogy fagyaszd le,mert kifagyasztva,újramelegítve még finomabb!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. márc. 10. 22:49
A tepertős csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.