Zabpelyhes-málnás süti recept
A Zabpelyhes-málnás süti hozzávalói:20 dkg liszt(főleg rétesliszt)
20 dkg zabpehely
25 dkg vaj
15 dkg barna cukor
30 dkg málna
1 kkan. szódabikarbóna
10 dkg durvára vagdalt dió
csipet só
A Zabpelyhes-málnás süti elkészítési módja:
Összegyúrjuk a lisztet,zabpelyhet,cukrot,sót,szódabikarbónát,diót.Ráreszeljük a hideg vajat,s összemorzsoljuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk-lisztezünk.Belekanalazzuk a tészta 2/3-át,kissé egyengessük is el.Rá a málaszemek,s végül a maradék morzsa. 160',kb.35-45 perc
Én a végén kissé magasabb hőfokon sütöttem,hogy megbarnuljon egy kicsit a teteje!
Csak akkor szeleteljük,ha teljesen kihűlt!
Még melegen szórjuk meg a tetejét vaniliás cukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. márc. 9. 22:54
A zabpelyhes-málnás süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.