Málnás-zabpelyhes süti recept


20 dkg liszt
20 dkg zabpehely
25 dkg vaj
15 dkg barna cukor
30 dkg málna
1 kkan. szódabikarbóna
10 dkg durvára vagdalt dió
csipet só
A Málnás-zabpelyhes süti elkészítési módja:
Összegyúrjuk a lisztet,zabpelyhet,cukrot,sót,szódabikarbónát,diót.Ráreszeljük a hideg vajat,s összemorzsoljuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk-lisztezünk.Belekanalazzuk a tészta 2/3-át,kissé egyengessük is el.Rá a málaszemek,s végül a maradék morzsa.
réteslisztböl jobb
160-170 fokk
várjuk meg hogy kihüljön utána szedd ki viszont mig meleg porcukorral vagy vanniliáscukorral megszorva fini lesz
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pinky20080216, 2009. márc. 10. 07:14
A málnás-zabpelyhes süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.