Diós-habos szeletek recept
A Diós-habos szeletek hozzávalói:Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 sütőpor
4 tojássárgája
20 dkg cukor
kevés tej ( 1/2 dl-nél is kevesebb)
Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió
Krém:
1 cs vaníliás puding
0,5 l tej
30 dkg vaj
20 dkg cukor
A Diós-habos szeletek elkészítési módja:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojásssárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és nagyon kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük. A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval és laponként kisütjük. A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a cukkorral habosra kevert vajkrémet és a kihült lapok közé kenjük.
Hűtöbe tenni és a legjobb másnap,csikokra vágva:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pinky20080216, 2009. ápr. 14. 15:56
A diós-habos szeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.