Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-habos szeletek recept

Diós-habos szeletek recept

A Diós-habos szeletek hozzávalói:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 sütőpor
4 tojássárgája
20 dkg cukor
kevés tej ( 1/2 dl-nél is kevesebb)
Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió
Krém:
1 cs vaníliás puding
0,5 l tej
30 dkg vaj
20 dkg cukor


A Diós-habos szeletek elkészítési módja:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojásssárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és nagyon kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük. A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval és laponként kisütjük. A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a cukkorral habosra kevert vajkrémet és a kihült lapok közé kenjük.

Hűtöbe tenni és a legjobb másnap,csikokra vágva:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-habos szeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook