Babsali recept
30 perc
1313 kcal
39 gramm
158 gramm
25 dkg szárazbab
3 kemény tojás
1 fej lila hagyma
petrezselyem, borecet
só
bors
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
A Babsali elkészítési módja:
A babot előző nap este beáztatom. Másnap enyhén sós vízben megfőzöm. A 2 evőkanál olajból, ízlés szerinti mennyiségben borecetből sóval, őrölt borssal (kímélőbb a fehér bors) salátalevet készítek. Belekarikázom vékonyra a hagymát, a fokhagymát, és belevágom a petrezselyem levelet. Végül hozzáadom a kihűlt főtt babot. 2-3 óráig hűtőszekrényben hagyom az ízeket összeérni.
Tálaláskor negyedekre vágott tojásokkal szoktam díszítem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: pinky20080216, 2009. márc. 29. 09:51
A babsali elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.