Szárnyas leves kapros galuskával recept
90 perc
A Szárnyas leves kapros galuskával hozzávalói:
1 kg. szárnyas aprólék,
30 dkg.leveszöldség,
1 db. nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj ( vagy vaj, margarin)
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál borecet ( vagy 1 db. citrom),
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál liszt,
A kapros gombóchoz:
10 dkg. túró,
10 dkg. liszt,
1 csokor zöldkapor,
2 db. tojás,
só,
2-3 evőkanálnyi zsemlemorzsa
A Szárnyas leves kapros galuskával elkészítési módja:
A zsiradékon megpiritjuk a finomra vágott vöröshagymát.A megmosott szárnyas aprólékot beletesszük, átforgatjuk a forró, hagymás zsiradékban, majd kb. 1,5-2 liternyi vízzel felöntjük,lassú tűzön főzzük. Fél órányi fővés után hozzáadjuk a megtisztitott leveszöldségeket és a fokhagymát egészben.Ízesitjük sóval, őrölt borssal. Készre főzzük, a levet leszűrjük, a szárnyasaprólékot és a főtt zöldségeket tálra rendezzük. Közben elkészítjük a kaporos gombócot. A rúrót áttörjük, A liszttel, a tojásokkal, sóval, apróra vágott kaporral a túrótösszekeverjük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk. A húslevest felforraljuk és kis gombócokat formázva a levesben megfőzzük. Ha a galuskák feljönnek a felszínre készre főttek.Ekkor a levest besűrítjük a tejfölben elkevert liszttel, csipetnyi őrölt fekete borssal. A végén a citrom egész levével a levest megsavanyítjuk, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 15. 07:11
A szárnyas leves kapros galuskával elkészítési módja és hozzávalói.