Húsleves lestyános húsgombóccal recept
50 perc
A Húsleves lestyános húsgombóccal hozzávalói:
1 kg. csont,
40 dkg. leveshús ( marha vagy szárnyas),
1 szál petrezselyem,
2 szál sárgarépa,
1 db. vöröshagyma,
fél zeller,
1 szem burgonya,
só,
szemes bors,
20 dkg. csiperke gomba,
kis szelet karalábé.
A töltelékhez
20 dkg. darált hús,
3 szál lestyán levéllel,
só, őrölt fekete bors,
1 db. tojás,
1 db. száraz zsemle,
zsemlemorzsa
A Húsleves lestyános húsgombóccal elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk , - a vöröshagymát megmossuk, de egészben hagyjuk - és a leveshússal együtt feltesszük főni. Időnként lehabozzuk. 20-25 percnyi főzés után a gombát is beletesszük. A kész levestleszűrjük.A gombócokhoz a lestyánleveleket apróra vágjuk, majd az ízesítőkkel együtt összekeverjük a felvert tojással és a vizben áztatott zsemlével együtt. Vizes kézzel gombócokat formálunk, amit zsemlemorzsában megforgatunk. Az újra fővő lében készre főzünk. A zöldségeket külön tálban kínájuk a megfőtt leveshússal együtt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 13. 06:29
A húsleves lestyános húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.